Meetjeslander 2019

28 July 2019U kunt het filmpje hier terugvinden: https://youtu.be/6AZuMFxGibg

 

MEETJESLANDER 2019
RITVERSLAG

In de inleidende brief stond vermeld dat we ’s morgens gingen starten in Watervliet. Uit nieuwsgierigheid ging ik even op Google Streetview kijken hoe het adres er uit zag, en daar bleek dat een bank te zijn. Streetview brengt de gegevens blijkbaar niet dagelijks up-to-date! De bank had plaats gemaakt voor een drukke horecazaak… ‘tDorpshart.
We werden in het centrum van Watervliet opgevangen door de ouders van Benny om de parking te vinden die handig dichtbij lag. Het startpakket bij de inschrijving was terug goed gevuld met o.a. een grote fles bier van de brouwerij Van Steenberge.
Na een ontbijt in “’t Dorpshart” konden we afvaren.
Met de herinnering aan het gloeiend heet weer van de voorbije week was het nu maar half zo warm en er hing meer kans op water in de lucht. Het zag er iets te delicaat uit de kap open te leggen. Er waren slechts enkele dappere durvers die de kap wel open legden.
Met deze rit hebben we de Vlaamse en Zeeuwse Polders grondig onder handen genomen. De inrichters hebben zowaar nog een aantal baantjes gevonden die we in de afgelopen jaren nog niet afgereden hebben. Dat is op zichzelf al een prestatie want er is daar door de verschillende inrichters (mezelf incluis) al menige rit opgesteld.
We waren op tijd kort voor de middag voor een aperitiefje in het mollekot, een zelfgemaakte Porto was van de partij (al gekend van vroeger en goed bevonden). Op de middag kwamen we in het centrum van Assenede waar de inrichters gezorgd hadden voor een nabije en handige parkeerplaats voor de deelnemers. De broodjes bij “ Theing Thai” waren op zijn minst overvloedig in aantal te noemen want ik kreeg maar de helft naar binnen. Het was daar wel een drukke gezellige bedoening.
De namiddagrit heeft ons verder door de Polders geleid waarbij we meermaals de grens overstaken want we passeerden meer dan eens de historische grenspalen. Zelfs enkele stukken degelijke kassei lagen op de route en een echt bobbelstuk betonbaan dat al in slechte staat was maar door het heet weer nog wat extra barsten vertoonde.
Er was tijd genoeg om in Aardenbrug even de motoren stil te leggen en een terrasje te doen. We werden daar aangenaam verrast door een groep oldtimers van allerlei pluimage die passeerde. Ik telde ook 3 MG’s maar die waren blijkbaar geen lid van onze club.
We kwamen ruim op tijd aan in de kantine van de voetbalclub van Watervliet. De koks hadden ons niet zo vroeg verwacht want er moest even gewacht worden. Uiteindelijk kwamen de ribbetjes op tafel met een slaatje en zeer goede frietjes !
Een bijzonder dank aan Benny en Isabelle, de ouders van Benny en alle andere anonieme medewerkers voor een puike rit !

Guido Van Acker